Suroviny na panenku
- 1 vepřová panenka
- 6 plátků anglické slaniny
- 100 g sýru s modrou plísní
- 2 lžíce malinového džemu
- sůl
Postup:
Krok 1: Na kostičky nakrájené brambory a celer uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu. Takto připravené brambory nechte stranou a udržujte je teplé.
Krok 2: Vepřovou panenku osolte. Plátky slaniny rozložte vedle sebe. Přidejte na ni rozdrobený sýr, džem a nakonec přidejte panenku. Zabalte ji do slaniny a přeneste do olejem vymazaného pekáčku tak, aby spoj zůstal vespod.
Krok 3: Panenku vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ji 20 až 25 minut a pak vyjměte. Nepečte ji déle, jinak by byla vysušená. Hotovou panenku nakrájejte na plátky. Uvnitř by měla být růžová. Podávejte se šťouchanými bramborami.
Dobrou chuť!