Vepřová panenka s malinový džemem

Suroviny na panenku


  • 1 vepřová panenka
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 2 lžíce malinového džemu
  • sůl

Postup:

Krok 1: Na kostičky nakrájené brambory a celer uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu. Takto připravené brambory nechte stranou a udržujte je teplé.

Krok 2: Vepřovou panenku osolte. Plátky slaniny rozložte vedle sebe. Přidejte na ni rozdrobený sýr, džem a nakonec přidejte panenku. Zabalte ji do slaniny a přeneste do olejem vymazaného pekáčku tak, aby spoj zůstal vespod.

Krok 3: Panenku vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ji 20 až 25 minut a pak vyjměte. Nepečte ji déle, jinak by byla vysušená. Hotovou panenku nakrájejte na plátky. Uvnitř by měla být růžová. Podávejte se šťouchanými bramborami. 

 

Dobrou chuť! 

 




Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení