Jak na cibulkový knedlík ze zbylého rohlíku?

Jednoduchý recept, který Vám přijde vhod kdykoli chcete okouzlit přílohou k omáčce či zelí.

Podle požadované velikosti knedlíku vezmeme libovolný počet méně či ještě méně čerstvých rohlíků, pokrájíme na kostičky, přidáme na každé dva rohlíky dvě vejce, zalejeme mlékem - cca 100 ml na dva rohlíky

Špetku kypřícího prášku, špetku soli a hladkou mouku v potřebném množství do zpracování těsta tak, aby konzistence nebyla příliš tekoucí, ani příliš tuhá. 

 

Nakonec do těsta zapracujeme v množství dle vlastní chuti smaženou cibulku od Lázničkovo. 

 

Těsto přeložíme do čisté utěrky, zavážeme do bochánku a v páře na napařovači vaříme cca. 45 min. na mírném ohni.

 

Dobrou chuť!






Zpět do obchodu