Jak na cibulkový knedlík ze zbylého rohlíku?

Jednoduchý recept, který Vám přijde vhod kdykoli chcete okouzlit přílohou k omáčce či zelí.

Podle požadované velikosti knedlíku vezmeme libovolný počet méně či ještě méně čerstvých rohlíků, pokrájíme na kostičky, přidáme na každé dva rohlíky dvě vejce, zalejeme mlékem - cca 100 ml na dva rohlíky

Špetku kypřícího prášku, špetku soli a hladkou mouku v potřebném množství do zpracování těsta tak, aby konzistence nebyla příliš tekoucí, ani příliš tuhá. 

 

Nakonec do těsta zapracujeme v množství dle vlastní chuti smaženou cibulku od Lázničkovo. 

 

Těsto přeložíme do čisté utěrky, zavážeme do bochánku a v páře na napařovači vaříme cca. 45 min. na mírném ohni.

 

Dobrou chuť!






Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení