Vepřová panenka s malinový džemem

Suroviny na panenku


  • 1 vepřová panenka
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 2 lžíce malinového džemu
  • sůl

Postup:

Krok 1: Na kostičky nakrájené brambory a celer uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu. Takto připravené brambory nechte stranou a udržujte je teplé.

Krok 2: Vepřovou panenku osolte. Plátky slaniny rozložte vedle sebe. Přidejte na ni rozdrobený sýr, džem a nakonec přidejte panenku. Zabalte ji do slaniny a přeneste do olejem vymazaného pekáčku tak, aby spoj zůstal vespod.

Krok 3: Panenku vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ji 20 až 25 minut a pak vyjměte. Nepečte ji déle, jinak by byla vysušená. Hotovou panenku nakrájejte na plátky. Uvnitř by měla být růžová. Podávejte se šťouchanými bramborami. 

 

Dobrou chuť! 

 




Zpět do obchodu